Jag tänkte att så här i jultider komma med några paket till oss som är med i SBSV, men som vi också kan dela med andra som inte upptäckt vad vi gör. Det finns mycket man får som medlem – och mycket som du som engagerar dig får tillbaka. Kommentera gärna nedan!

Paket 1 – Vi ska vara stolta, vi arbetar för ett gott syfte

Det är lätt att glömma, när man står med frusna händer och installerar en skyddsbarriär, att det inte handlar om produkter och tjänster, det är inte vad vi arbetar med. Vad vi egentligen gör är att bidra till att ingen ska behöva skadas i trafikmiljöer – vare sig man är vägarbetare eller trafikant. Det är det vi säljer och som finns i paketet – trygghet i trafiken.

Paket 2 – Allt bygger på regler, och vi vill göra dem bättre

Vi lever i en bransch där lagar, föreskrifter och regelverk reglerar vad som måste uppfyllas för att bygga och underhålla vägar och gator. Vi i SBSV vet att utan regler så skulle vår bransch knappt existera. Samtidigt ser vi dagligen bevis på att det finns mer att göra – jag möter kolleger, entreprenörer, projektägare med flera som ser brister som går att åtgärda. Då har SBSV en viktig roll. I vårt paket ingår att vara en stark röst för oss medlemmar och verka för samarbete i branschen, med myndigheter och med beslutsfattare. Att påverka till bättre regler och efterlevnad är mycket viktigt, och där behövs så många röster som möjligt. Vi lägger ett bättre regelverk i paketet.

Paket 3 – Från SBSV till dig

Det här är mitt paket till dig som är medlem i SBSV – men även till de vi vill nå som ännu inte har insett vilken nytta vi gör. SBSV bygger på engagemang och ideellt arbete. Du får ut vad du lägger in. Jag ser hur många bidrar med sin kunskap, idéer och engagemang – och hur de får tillbaka mångdubbelt i nya kontakter, idéer och tips till affärer. Så i mitt sista paket lägger jag engagemang och hoppas det kan stimulera dig att utforska hur du kan få ut mer av ditt medlemskap – genom att sprida din kompetens och bygga förtroende i branschen. Kika in i paketet och hitta engagemang som hjälper dig att växa som företag och som person.

Jag ser fram emot ett spännande 2023. Omvärlden är oberäknelig, det har vi lärt oss, men vi har också sett hur vi anpassar oss och hittar nya möjligheter. Det finns massor att göra och SBSVs medlemmar har nycklar till mycket som kan skapa trygghet i trafiken.

Jag önskar er, var och en, en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!
Thomas Wuopio